Yunet
 

Izbori

Vučić u Bačkoj Palanci: Izbori nisu igra, država nije igračka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 14. mart 2022. • 00:00 •

Vučić u Bačkoj Palanci: Izbori nisu igra, država nije igračka

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je na predizbornom skupu u Bačkoj Palanci nove investicije i između ostalog izjavio da će Bačka Palanka biti u prva tri grada u Srbiji koji će dobiti velikog investitora.

„To je važno i za Bač, ali i za Deronje i mnoga druga mesta koja naginju ka Bačkoj Palanci. To je moje obećanje za vas u Bačkoj Palanci“, rekao je Vučić.
Naveo je da je izabrao da predziborni skup bude u Bačkoj Palanci jer nije zadovoljan svim onim što je država uradila za to mesto, te istakao da su u planu velika ulaganja.

„U regatnu stazu biće uloženo do 20 miliona evra, što će značiti oko 100 novozaposlenih ljudi i unapređenje turističkog potencijala Bačke Palanke. Krenuli smo da radimo put od Begeča do Gložana. Već smo skinuli dva sloja asfalta, ali tu nema rešenja bez brze saobaćajnice Novi Sad- Bačka Palanka. Trenutno nemamo ni projekat urađen, ne postoji ni projektni zadatak, ali hitno ćemo da radimo projekat za brzu saobraćajnicu Bačka Palanka-Novi Sad kako biste za 20 minuta mogli da stignete do Novog Sada, jer će to vama i svima u okolini dramatično da olakša život“, rekao je Vučić i najavio je da će pored toga biće urađena ne samo rekonstrukcija, već i dogradnja Doma zdravlja Mladen Stojanović u Bačkoj Palanci, škola „Aleksa Šantić“ sa sve sportskim terenima u Gajdobri i još mnogo stvari.

„Druga stvar koja je važna jeste pomoć „Tarketu“ da zadrži ljude u vreme krize. Teško će nas pogoditi ovo što se dešava“ – kaže Vučić.
Vučić je rekao da onima koji govore „Glasaj za mene i rešiću ti sve probleme“ ne veruje ništa.
„Bila je kod mene Danica Grujičić i govorili smo o tome kako da uradimo veliku kliniku za onkologiju. Rekao sam da bi to moglo da košta 30, 40, 50 miliona evra, a Dana dođe do 250 i 300 miliona evra zato što takve klinike, gde se leči rak, zahtevaju najskuplju moguću opremu. Ali nas dvoje smo seli i napravili plan za naredne godine“, rekao je Vučić i poručio da će biti napravljen najveći onkološki institut u Beogradu koji će vredeti stotine miliona evra.
Dodao je da će Klinički centar Vojvodine, čija je rekonstrukcija i dogradnja počela, biti završen brzo i da će Novi Sad biti centar najbolje tehnike, opreme, prostorija.
Vučić je rekao da je Srbija danas u težoj situaciji nego što to nekome izgleda i da su posledice po nas velike.
„Biće mnogo teško, situacija se pogoršava iz dana u dan. Neće biti sve divno i lepo zbog situacije u Ukrajini, biće puno problema, i baš zato vaša odluka treba da bude odluka odlučnosti, treba da verujete u rad, budućnost i stabilnost – rekao je Vučić okupljenima. – Ništa nije zauvek dato, ni mir ni sloboda, te moramo da brinemo o svojoj zemlji. Vreme je da sačuvamo svaki život, svakog zaposlenog, svoju zemlju, svoje selo, ali pre svega svoju decu i njihovu budućnost. Zato nam treba odgovorna politika kojom ćemo uspeti da štitimo svoje interese – kaže Vučić.

On je naglasio da će biti hrane, a da se samo teškim merama i odluka može sačuvati stabilnost.

– Ako to uspemo, uspećemo da izdržimo krizu lakše od ostalih. Neće biti lako, ali neka nam bude lakše nego drugima. Ne mislim da treba da uđemo u NATO, već treba da ostanemo vojno neutralni i da razvijamo svoju vojsku – kaže Vučić.

Izbori nisu igra, država nije igračka. Idemo da ih 3. aprila pobedimo ubedljivije nego ikada. Obećavam vam mir, stabilnost i borbu za Srbiju.

Vučić je zahvalio Savezu vojvođanskih Mađara i lideru te stranke Ištvanu Pastoru na podršci koju, kako je rekao, doživljava kao podršku zajedničkoj politici stabilnosti i mira, politici koja znači dobro i za Srbe i za Mađare, koja nas ne deli već nas spaja. Istakao je da Srbija ne sme da ide u prošlost i pozvao sve da na izborima 3. aprila glasaju za SNS kako bi „pobedili one koji bi da vrate Srbiju u prošlost“.
„Beskrajno vam hvala na ovom veličanstvenom dočeku i ogromnoj podršci, a ja vam obećavam mir, stabilnost i borbu za našu Srbiju“, poručio je Vučić u Bačkoj Palanci.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad