Yunet
 

Kultura

Revija filmova u gradskom bioskopu- „Festofilm“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 12. maj 2022. • 00:00 •

Revija filmova u gradskom bioskopu- „Festofilm“

U okviru Revije filmova „Festofilm“ biće prikazana četiri filma, svako veče po jedan, sa početkom u 21.00 čas.

U Gradskom bioskopu od 12-15. maja od 19.00 časova biće prikazan i animirani film „Princeza i zmaj“.

Festofilmovi su:

12. maja od 21.00 čas „Plan A“ je izraelsko-nemačka koprodukcija zasnovana na zastrašujućoj istinitoj priči o grupi Jevreja, muškaraca i žena koji se nakon preživljenog holokausta zaklinju da će osvetiti smrt svog naroda. Godine 1945, grupa jevrejskih povratnika iz logora planira opasnu tajnu operaciju, da ispusti otrov u vodovodni sistem u Nemačkoj i ubije šest miliona Nemaca.

13.maja od 21.00 čas „Zvanična konkurencija“ (komedija, drama) Kroz niz ekscentričnih izazova koje postavlja Lola, Feliks i Ivan moraju da se suoče ne samo jedan sa drugim, već i sa sopstvenim nasleđem.

14.maja od 21.00 čas „Nitram“ film koji je zasnovan na priči o masakru u Port Arturu 1996. godine, koji je jedan od najgorih zločina u istoriji Australije u kojem je masovni ubica ubio 35 a ranio 23 ljudi.

15.maj od 21.00 čas „Jedna sekunda“ (drama) Tokom kulturne revolucije, zatvorenik je poslat u radni logor na pustom severozapadu Kine. Koristeći svoj smisao za humor i sa željom da pogleda film u kojem se pojavljuje njegova ćerka, on beži iz radnog logora i kreće put bioskopa u lokalnom gradu. Ali na tom putu nailazi na mladog skitnicu koji beži sa zagonetnim predmetom…

Cena ulaznice za ove projekcije je 250,00 dinara.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad