Yunet
 

Kultura

Oktobar - mesec posvećen pisanoj reči i druženju sa knjigom

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 26. oktobar 2022. • 00:00 •

Oktobar - mesec posvećen pisanoj reči i druženju sa knjigom

Mesec oktobar je posvećen pisanoj reči, knjizi, književnom stvaralaštvu, čitanju i druženju sa knjigom. Narodna biblioteka „Veljko Petrović“, kao i svake godine, obeležava Mesec knjige, od 15. oktobra do 15. novembra, nizom aktivnosti koje se organizuju u prostorijama Biblioteke.

Radionički rad sa decom započet je sa Dečjom nedeljom čiji je slogan ove godine bio „Šta detetu treba da raste do neba“, u nameri da ukažemo na važnost čitanja od najranijih dana. Tom prilikom je Dečje odeljenje ugostilo mališane iz PU “Mladost“, vrtića „Različak“ i „Lotus“. Dečje odeljenje su posetili i mali školarci, prvaci, sve tri osnovne škole našeg grada.

U ograncima biblioteke u svim naseljenim mestima organizovane su književne promocije i druženja sa mališanima u odeljenjima biblioteke. Ukazano je na važnost pisane reči i druženja sa knjigom kroz igru i čitanje, a za biblioteku možemo reći da je podsticajno i sigurno okruženje u kojem deca mogu da razviju svoje potencijale u atmosferi punog opuštanja.

Programi sa osnovcima kao i sa učenicima srednjih škola, kroz radionički rad, bibliotekarke Borislava Toljagić Segedi i Milka Rodić nastaviće i u narednom periodu, u toku obeležavanja Meseca knjige. U tom periodu svim našim sugrađanima, koji osećaju potrebu za čitanjem i da se druže sa knjigom, biblioteka će omogućiti besplatan upis.

Odeljenje za odrasle korisnike nastavlja saradnju sa profesorima i učenicima srednjih škola kroz edukativne radionice koje su ove godine posvećene delu našeg velikog književnika Meše Selimovića.

 

Izvor: bibliotekabackapalanka.com

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena