Yunet
 

Kultura

Bioskopski repertoar od 24. do 26. februara

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 22. februar 2023. • 00:00 •

Bioskopski repertoar od 24. do 26. februara

U Gradskom bioskopu od 24. do 26. februara od 19.00 časova biće prikazan animirani film „KIKORIKI 2“ sinhronizovan na srpski jezik.

 

U Gradskom bioskopu od 24. do 26.. februara od 21.00 čas biće prikazan film „AL KARAS“.

Film je dobitnik Zlatnog medveda za najbolji film na Berlinalu 2022.

Otkad pamte, porodica Sole je svako leto provodila berući breskve u Alkarasu, malom katalonskom selu. Ali, suočeni sa deložacijom, shvataju da bi im ovogodišnji rod mogao biti poslednji. Novi planovi, koji uključuju seču drveća breskve i postavljanje solarnih panela, izazivaju razdor u ovoj velikoj porodici. Po prvi put se suočavaju sa neizvesnom budućnošću i rizikuju da izgube više od svog voćnjaka.

Nakon debitantskog filma „Fridino leto“, Karla Simon se ponovo oslanja na svoje iskustvo života na katalonskom selu, gde ljudskim životima upravljaju godišnja doba i hirovita klima. Porodična dinamika može biti zamućena ekonomskim problemima, ali postoji razlike u tome kako se svaki pojedinac odnosi prema vremenu. Mlađi uživaju u naizgled večnoj sadašnjosti, dok otac tvrdoglavo ignoriše skoru budućnost, a deda se uzda u davno zaboravljeno obećanje da će dokazati vlasništvo nad njihovom kućom….

 

Cena ulaznice za ove projekcije je 250 dinara.

 

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena