Yunet
 

Poljoprivreda

Podrška lokalnim poljoprivrednim proizvođačima

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 19. septembar 2022. • 00:00 •

Podrška lokalnim poljoprivrednim proizvođačima

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica sastao se sa direktorom PSS ,,Poljoprivredna stanica“ Novi Sad Vladimirom Mihićem. Tema sastanka je bila unapređenje poljoprivrede i podrške lokalnim poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji opštine Bačka Palanka.
Tokom sastanka razmenjene su informacije od značaja za unapređenje podrške razvoju poljoprivrede u ovoj opštini i analizirani mogući pravci saradnje koji bi imali za cilj umrežavanje opštine Bačka Palanka sa poljoprivrednicima a, kroz realizaciju usluga koja koje nudi PSS.
Predstavljajući program koji nudi PSS, direktor Vladimir Mihić je istakao da su savetodavni programi glavni kanali za širenje informacija o novim poljoprivrednim tehnologijama i da savetodavne usluge igraju ključnu ulogu upovećanju produktivnosti u poljoprivredi.
Potrebe lokalnih proizvođača za uslugama koje nudi PSS, kako je istakao predsednik Šušnica, u narednom periodu biće podržane programima podrške koje lokalna samouprava nudi poljoprivrednicima kako bi im se donekle olakšala ulaganja, smanjili troškovi i povećala produktivnost.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena