Yunet
 

Sport

Pioniri KK „Feniks“ među šest najboljih ekipa na takmičenju Košarkaškog saveza Vojvodine

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 6. april 2022. • 00:00 •

Pioniri KK „Feniks“ među šest najboljih ekipa na takmičenju Košarkaškog saveza Vojvodine

Mlađi pioniri 2009 i mlađi su postigli ogroman uspeh plasiravši se među šest najboljih ekipana takmičenju Košarkaškog saveza Vojvodine . Imali su težak raspored, u prvoj rundi takmičenja su zauzeli drugo mesto i tako prošli u drugu fazu takmičenja . U ovoj fazi su imali šest utakmicaisvih šest su pobedili i tako se plasirali u treći krug takmičenja. U poslednja tri dana su odigrali dve utakmice .

Prvo su gostovali ekipi KK “ Joker “ u Somboru. Utakmice koja je bila jako bitna za Feniks , ali ne i za domaćina , dovelo je do toga da Feniks malo steguto počne ovu utakmicu , iako su kvalitetniji od svog protivnika. Tek polovinom ovog dela počinju da se daju poeni i do kraja prvog dela Feniks vodi sa 11:4.

U drugom periodu nastavlja se rastrzana igra Feniksa , što domaćini koriste I ne dozvoljavaju da se razlika mnogo uveća , tek na 20:11. U trećem periodu Feniks uspeva odbranom da kontroliše ritam i razliku koju uvećava na 29:15.

U poslednjem periodu su svi igrači dobili priliku da se pokažu , pa je rezultat na kraju ovog meča glasio 44:29. Ovo je bila samo uvertira za odlučujuću utakmicu protiv KK “ Spartaka “ , pobednik ovog meča ostvaruje plasman na završni turnir. Važnost utakmice dovela je do toga da u sali Ekonomske škole tribine posle dužeg vremena budu pune . Od samog početka se igralo veoma agresivno u odbrani , koševi su se postizali veoma teško , ipak Feniks je steko minimalnu prednost i tu prednost je održavao do kraja prvog dela 14:13.

U drugom period igrači Spartaka bole počinjuibrzo prave razliku od četiri poena , koju su domaćini nekoliko puta smanjili ali ipak gosti na poluvremenu vode sa 22:26.

Treći period je prelomio ovu utakmicu. Feniks igra odličnu odbranuiiz takve odbrane je proradio i napad . Odigrano je nekoliko kontra napada pa je razlika vrlo brzo prešla na stranu Feniks a koji na kraju ovog dela vode sa 41:32 . Već na početku poslednjeg dela Feniks postiže dve trojke pa razlika raste na maksimalnih sedamnaest poena prednosti. U tom momentu dolazi do male opuštenosti i gosti uspevaju da smanje prednost na deset poena , ali je to bilo najviše što su uradiliiFeniks sasvim zasluženo pobeđuje sa 57:44. I overava plasman na završni turnir.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad