Yunet
 

Sport

Pokrajina sa 6,3 miliona dinara finansirala obnovu košarkaških terena u Sportskom centru „Tikvara“ u Bačkoj Palanci

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 1. avgust 2022. • 00:00 •

Pokrajina sa 6,3 miliona dinara finansirala obnovu košarkaških terena u Sportskom centru „Tikvara“ u Bačkoj Palanci

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas košarkaške terene u Sportskom centaru „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, čija je obnova finansirana iz pokrajinskog budžeta sa 6,3 miliona dinara.

„Izuzetno smo zadovoljni završenim radovima, i na terenu vidimo da je sve urađeno onako kako treba“, rekao je Basta dodajući da je projekat obnove košarkaških terena u SC „Tikvara“ podržan na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata u AP Vojvodini.

Basta je istakao da resorni sekretarijat ima veoma dobru saradnju sa Opštinom Bačka Palanka, te da će ona u narednom periodu biti nastavljena, kako bi što više mladih sportista dobilo kvalitetnu infrastrukturu i što bolje uslove za trenažne procese.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica kazao je da ta lokalna samouprava uz podršku Pokrajinske vlade puno ulaže u sportske objekte.

„Obnova košarkaških terena u SC ′Tikvara′ samo je početak rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u Bačkoj Palanci“, rekao je Šušnica i naglasio da će ta opština nastaviti da se obraća višim nivoima vlasti kako bi privukla što više sredstava za unapređenje sporta i sportske infrastrukture.

Na košarkaškim terenima u SC „Tikvara“ postavljena je multifunkcionalna sportska podloga, obeleženi su tereni, sanirane su postojeće konstrukcije koševa i opremljene tablama od klirita sa zglobnim obručem.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena