Yunet
 

Sport

Počelo takmičenje Košarkaškog saveza Vojvodine

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 11. oktobar 2022. • 00:00 •

Počelo takmičenje Košarkaškog saveza Vojvodine

Pvog vikenda na takmičenju Košarkaškog saveza Vojvidine, od pet prijavljenih ekipa KK “ Feniks” je nastupio sa dve .

Prva je na teren izašla generacija mlađih pionira 2009. Oni su gostovali u Petrovaradinu ekipi KK “ Star”. Velika borba od samog početka ovog meča, Feniks je kontrolisao rezultat i igru i imao malu prednost do pet poena i tako tokom celog prvog perioda, koji je završen prednošću Feniksa od 19:18.

Nastavak dobre igre je viđen i u drugom delu . Feniks je koristio svoje prednosti i održavao rezultat na svojoj strani , pa je na poluvreme otišao sa prednošću od 35:31. Nastavilo se u istom ritmu sve do tri minuta do kraja ovog dela , Feniks je i dalje kontrolisao rezultat. U tom minutu protivnici povređuju najboljeg igrača Feniksa , razbijajući mu nos. Taj detalj je dao krila domaćinima , a goste je uznemirilo pa je rezultat do kraja ovog dela , a i same utakmice prešao na stranu domaćina koji pobeđuju rezultatom 57:72.

Drugu utakmicu je igrala generacija 2010. Oni su dočekali ekipu iz Novog Sada KK “ NS Basket07” . Ekipa gostiju slovi za favorita u grupi . Tokom prvog dela su se ekipe smenjivale u vodstvu , velika borba za svaku loptu . Ipak su gosti za nijansu bili snalažljiviji i vode posle prvog dela sa 12:13.

I u drugom delu je viđena velika borba , ipak gosti uspevaju da povećaju prednost na 21:25.Početak trećeg dela je prelomio utakmicu . Gosti su uspeli da stvore prednost od devet poena koje održavaju do kraja ovog dela i vode sa 28:37. U poslednjem periodu Feniks igra puno agresivnije u odbrani , ali im je to bilo dovoljno da samo smanje prednost protivnika koji pobeđuje sa 39:43.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad