Yunet
 

Sport

U subotu se održava 25. Međunarodna juniorska biciklistička trka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 24. maj 2024. • 00:00 •

U subotu se održava 25. Međunarodna juniorska biciklistička trka

Biciklistički savez Srbije, putem konkursa, predao je Biciklističkom klubu „Velo“ iz Novog sada, organizaciju državnog prvenstva u drumskom biciklizmu za kategorije SENIORA-ispod 23 godine, muškarci i žene. U istom terminu održava se i jubilarna 25. Međunarodna juniorska biciklistička trka „Trofej Sajamskog grada“. Predviđeni termin za održavanje je 25. maj za sve uzrasne kategorije u disciplini hronometar u Čelarevu i 26. maja 2024. godine za kategorije juniora i kadeta, žene elita i juniorke i muškarci ispod 23 disciplina drum u Novom Sadu.

Prva trka se vozi 25. maja u disciplini hronometar, pojedinačno takmičenje gde učesnici startuju u jednakim vremenskim razmacima i voze zadatu deonicu koju treba da prođu u najkraćem vremenu. Predviđena deonica je Čelarevo-Gajdobra gde je start i cilj u mestu Čelarevo.

Druga trka se vozi 26. maja 2024. u disciplini drumska trka, gde učesnici startuju zajedno i u zavisnisnosti od uzrasne kategorije voze unapred predviđen broj krugova, kružne staze na Bulevaru Evrope u Novom Sadu, između dva kružna toka sa ulicama Kornelija Stankovića i Rumenačke. Start i cilj će biti kod raskrsnice izlaska ulice Avijatičarska na bulevar Evrope.

Jubilarna 25. međunarodna juniorska trka „Trofej sajamskog grada“ je od strane grada Novog Sada preko Uprave za sport i omladinu uvrštena u manifastacije od posebnog značaja za grad te je na osnovu toga Grad i pokrovitelj ovog takmičenja.

Velika zahvalnost i opštini Bačka Palanka i „Domu zdravlja dr Mladen Stojanović“ i tradicioinalnim prijateljima iz klinike „Anlave“ koja će medicinski dežurati u Novom Sadu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena