Yunet
 

Zdravlje

Zaposleno pet novih lekara u Bačkoj Palanci

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 18. april 2022. • 00:00 •

Zaposleno pet novih lekara u Bačkoj Palanci

Sa problemom nedostataka lekarskog kadra i otežanim uslovima funkcionisanja usled loše epidemiološke situacije izazvane KOVID virusom suočio se u proteklom periodu i bačkopalanački Dom zdravlja “ Dr Mladen Stojanović”. Nastojanja nadležnih išla su u pravcu rešavanja ovog problema kako bi zdravstvena usluga bila na željenom nivou i u skladu sa potrebama građana .

Ovih dana, po rečima v.d. direktora Doma zdravlja, dr Srđane Krstonošić stanje se značajno popravlja sa 5 novih lekara opšte medicine koji će doprineti da zdravstvena usluga u gradu ali i po seoskim ambulantama bude potpunija.

Tako će od danas (18.04. ) sa ovim novoprimljenim lekarima svako selo u bačkopalnačkoj opštini imati stalnog lekara. Pivnice, Despotovo, Silbaš, Gajdobra, Čelarevo, Obrovac, Tovariševo i Mladenovo –sa punim radnim vremenom i Nova Gajdobra i Parage -4 sata, Karađorđevo -3 sata, Neštin I Vizić-5 sati.

U centralnoj zgradi Doma zdravlja radi 7 lekara opšte prakse, raspoređeni u dve smene dok je u ambulantama “Stari grad”, “Tarkett” i ambulanti hemostaze i kućnog lečenja po jedan lekar u prepodnevnoj smeni a u ambulanti” Nova Palanka”-jedan lekar u prepodnevnoj i jedan lekar u poslepodnevnoj smeni. U planu je da tokom maja meseca budu primljena još dva lekara koji sada stažiraju, čime će se dodatno popuniti lekarski kadar I omogućiti da građani dobiju pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena