Yunet
 

Zdravlje

Veliko interesovanje građana na akciji besplatnog merenja šećera u krvi

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 14. jul 2022. • 00:00 •

Veliko interesovanje građana na akciji besplatnog merenja šećera u krvi

Proteklog vikenda u centru grada društvo dijabetičara „Diabap“ organizovalo je akciju besplatnog merenja nivoa šećera u krvi. Zbog velikog interesovanja akcija je počela nešto pre 09:00 časova jer su se zainteresovani građani ranije skupili i trajala je do podneva.

Ukupno je urađeno 938 merenja, od toga 97 ispitanika imalo je rezultat viši od 6,1 mmol/L ili 10,35 % od ukupnog broja. Među njima 85 rezultata se kretalo u rasponu između 6,2 i 10,0 mmol/L a 12 preko 10,0 mmol/L. Najveći nivo šećera bilo je rekordnih 24,3 mmol/L dok je sa druge strane najniži zabeleženi rezultat bio 2,9 mmol/L. Normalne ciljane vrednosti su između 3,6 i 6,1 mmol/L.

Na akciji besplatnog merenja šećera u krvi bilo je zainteresovanih meštana iz Suseka, Banoštra i Ljube, ali i nekoliko stanovnika Iloka.

„Društvo dijabetičara „Diabap“ je zadovoljno odzivom svojih sugrađana na ovoj akciji koju je sufinansurala lokalna samouprava preko konkursa iz oblasti socio- humanitarne delatnosti“, izjavio je za RTV Bap sekretar društva dijabetičara Borislav Dubravac.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena