Yunet
 

Zdravlje

Od početka jula registrovano 78 obolelih od COVID -19

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 15. jul 2022. • 00:00 •

Od početka jula registrovano 78 obolelih od COVID -19

U Republici Srbiji se tokom poslednjih nedelja beleži porast broja obolelih od COVID-19.

Od početka jula u Bačkoj Palanci registrovano je 78 obolelih, od kojih je 46% starije od 60 godina. Oboleli imaju lakšu kliničku sliku, nema hospitalizovanih i retko se registruju upale pluća.
Iz Epidemiološke službe bačkopalanačkog Doma zdravlja preporučuju svim građanima koji nisu vakcinisani da to sada učine, a oni koji su se vakcinisali sa dve doze treba da prime buster doze vakcine i to prvu dozu najmanje tri meseca od poslednje vakcinacije.
Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti “Stari grad” u Bačkoj Palanci, radnim danima pre podne, samo četvrtkom posle podne kada se osim kineske vakcine daje i Pfizer vakcina.
Nezavisno od vakcinalnog statusa, svim građanima se preporučuje nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorijama ili na otvorenom u situacijama okupljanja većeg broja osoba kada nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a naročito u sredstvima javnog prevoza, u čekaonicama, kancelarijama, liftovima i drugim mestima gde se okuplja veći broj osoba. Preporučuje se pojačano održavanje higijene ruku i respiratorne higijene.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena