Yunet
 

Zdravlje

Višestruk porast broja zaraženih

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 2. avgust 2022. • 00:00 •

Višestruk porast broja zaraženih

Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović“ u julu mesecu je registrovano 347 pozitivnih na KOVID od ukupno pregledane 1484 osobe, od toga 859 prvi pregled. To predstavlja višestruki porast broja zaraženih u odnosu na prethodni period kada je, primera radi , u junu registrovano ukupno 29 pozitivnih pacijenata.

U strukturi zaraženih zastupljeni su pacijenti svih uzrasta, oba pola podjednako, ali preovlađuju osobe starije od 60 godina.

S obzirom da epidemija ne jenjava a broj inficiranih i dalje raste iz Doma zdravlja podsećaju na neophodnost pridržavanja osnovnih preventivnih mera a to su pooštrene mere higijene i nošenje maski, koje je u zdravstvenim ustanovama obavezno. Kao najbolja preventivna mera i dalje se preporučuje vakcinacija, naročito 4.doza, starijim pacijentima, hroničnim bolesnicima i onima sa oslabljenim imunološkim sistemom.

Vakcinacija se sprovodi u ambulanti „Stari grad „ svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova, izuzev četvrtkom kada ambulanta radi posle podne od 13.00 do 19.00 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena