Yunet
 

Zdravlje

Od 7. avgusta KOVID ambulanta radiće i nedeljom

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 4. avgust 2022. • 00:00 •

Od 7. avgusta KOVID ambulanta radiće i nedeljom

Epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna jer broj KOVID pozitivnih pacijenata svakodnevno raste. Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović” u julu je registrovano 347-oro zaraženih KOVID-om na području bačkopalanačke opštine .

Za prva 4 dana avgusta u Kovid ambulanti u Bačkoj Palanci je pregledano oko 2oo pacijenata koji su se javili zbog simptoma oboljenja. Od toga kod više od 80 posto je i potvrđena infekcija korona virusom. I dalje je kod većine zastupljena lakša klinička slika, bez upale pluća a svega 5 pacijenta je hospitalizovano na Mišeluku.

Zbog povećanog broja pregleda, od 7.avgusta, KOVID ambulanta će raditi i nedeljom u vremenu od 8 do 16 časova. Radnim danima rad ove ambulante je i dalje od 7 do 20 časova a subotom od 8 do 16.

I dalje se apeluje na ličnu odgovornost građana što podrazumeva preporučeno nošenje maski u zatvorenom prostoru i svim situacijama kad nije moguće držati potrebnu distancu, pojačane mere lične higijene a kao najefikasnija preventivna mera preporučuje se vakcinacija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena