Yunet
 

Zdravlje

Korona ne posustaje

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. avgust 2022. • 00:00 •

Korona ne posustaje

S obzirom da se situacija sa KOVID-om ne smiruje još uvek, u KOVID ambulantu u Bačkoj Palanci javi se veći broj građana i uglavnom budu pregledani istog dana, mali broj, po potrebi, bude zakazan za sutradan –potvrdili su nam u Domu zdravlja ”Dr Mladen Stojanović”.

Kovid ambulanta radnim danom radi od 7 do 20 časova, u dve smene, u okviru kojih se ukupno obavi oko 50 prvih pregleda pacijenata a pored njih i određeni broj kontrolnih pregleda. Ambulanta radi i svake subote a od juče (7.08.) i nedeljom, u vremenu od 8 do 16 časova. I dalje se kod pacijenata većinom registruje lakša klinička slika koja ne zahteva hospitalizaciju.

Uporedo sa porastom broja zaraženih, beleži se i povećano interesovanje za vakcinaciju i to prvenstveno 4-om dozom. Sa vakcinalnog punkta u ambulanti “Stari grad “ su nam saopštili da su u prvoj nedelji avgusta 124 građana vakcinisana, od toga 100 Sinofarm i 24 Fajzer vakcinom. Svi koji žele mogu se vakcinisati svakog radnog dana pre podne do 14 časova, izuzev četvrtkom, kad ambulanta “Stari grad” radi od 13 do 19 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena