Yunet
 

Zdravlje

Vakcinom protiv korone i gripa

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 7. oktobar 2022. • 00:00 •

Vakcinom protiv korone i gripa

Prema podacima iz ambulante “Stari grad “ u Bačkoj Palanci, tokom septembra meseca vakcinu protiv kovida 19 primilo je 89 građana sa područja bačkopalanačke opštine. Uglavnom su to bili stariji građani koji su primali 4. dozu a opredeljivali su se većinom za Sinofarm vakcinu.

Iz ambulante potvrđuju da je interesovanje ovih prvih dana oktobra slabo ali s obzirom da pandemija i dalje trajeida ima zaraženih, vakcinacija se preporučuje, naročito starijim osobamaihroničnim bolesnicima kako bi se izbegle teže kliničke slike i hospitalizacija.

Pored toga , ove nedelje je počela i vakcinacija protiv sezonskog gripa , za Vojvodinu je nabavljeno 106.000 doza vakcine, od čega je za Južnobački okrug obezbeđeno 30.000 doza.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa se od ponedeljka sprovodiiu svim ambulantama Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović “. Ove godine se očekuje grip, za razliku od prethodne dve godine, jer ga je već bilo na Južnoj hemisferi a stručnjaci napominju da se mogu davati vakcina protiv gripa i vakcina protiv kovida19 istovremeno (u različite ekstremitete) ili u bilo kom vremenskom razmaku .

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad