Yunet
 

Zdravlje

Zatvaraju se kovid ambulante, u bačkopalanačkoj ambulanti radi se po dosadašnjem režimu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 2. decembar 2022. • 00:00 •

Zatvaraju se kovid ambulante, u bačkopalanačkoj ambulanti radi se po dosadašnjem režimu

Dok su u Kini još uvek na snazi rigorozne mere u cilju prevencije covid pandemije, u Americi je već odjavljena pandemija. U ostalim zemljama, mere popuštaju ili su ukinute i sve su zastupljenija mišljenja da koronu treba tretirati kao endemsku, sezonsku bolest poput gripa.

U Srbiji je ovih dana aktuelno zatvaranje covid ambulanti, za sada u Beogradu, pa se očekuje da će slična situacija biti i u ostalim sredinama.

 

Za sada COVID ambulanta u Domu zdravlja “Dr Mladen Stojanović” radi po dosadašnjem režimu, koji isključuje rad nedeljom.

Prema podacima iz ove ambulante, tokom novembra meseca obavljeno je 566 prvih pregleda. Od tog broja registrovan je 101 covid pozitivan pacijent. Gužvi nema, klinička slika pacijenata koji se javljaju je i dalje blaga i podseća na sve ostale respiratorne infekcije.

Broj vakcinisanih pacijenata je i dalje u padu, tako da je tokom novembra, 4.dozu vakcine protiv covida primilo svega 13 gradjanasa područja bačkopalanačke opštine.

Vakcinalni punkt u ambulanti “Stari grad “ i dalje radi- radnim danima pre podne , izuzev četvrtkom, kad je radno vreme posle podne.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena