Društvo

Daljinsko grejanje u Vrbasu od jeseni prelazi na gas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. avgust 2021. • 13:25 •

Daljinsko grejanje u Vrbasu od jeseni prelazi na gas

Prebacivanjem kompletnog sistema gradske toplane s mazuta na gas, Vrbas je poboljšao kvalitet grejanja u svim gradskim kvartovima, podigao energetsku efikasnost i poboljšao kvalitet životne sredine, saopšteno je danas iz lokalne samouprave. Gas će kao energent koristiti sve gradske grejne podstanice, a urađena je i gasifikacija svih objekata u blokovima Sava Kovačević, Vasilj Koprivica, Kosmajska, Palih boraca i Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović". U pitanju je 1.312 stanova i poslovnih prostora, ukupne površine 86.253 kvadratna metra. Procenjena vrednost investicije je 160,2 miliona dinara. Grejanje na gas počinje na jesen.

Prelaskom na novi, kvalitetniji energent očekuju se novčane uštede u budžetu, a posebno će biti važno ostvarivanje velikih ekoloških benefita, jer će zagađenje vazduha od grejanja biti svedeno na minimum.

"Prelazak gradske toplane s mazuta na gas je višestruko važna investicija, koja se nalazi u završnoj fazi, i koja će početi da se isplaćuje već na jesen, kad počne nova grejna sezona. Građani će u više od 1.300 stanova i poslovnih prostora imati kvalitetnije grejanje, a svi mi ćemo kao zajednica imati zdraviju i čistiju životnu sredinu", rekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Istovremeni, izvršena je i gasifikacija Osnovne škole "Svetozar Miletić" i Srednje stručne škole "4. juli". "Pored radova na gasifikaciji, Vrbas ove godine ima najveća ulaganja u komunalnu infrastrukturu u poslednjih 30 godina. Više od 1,5 milijardi dinara iz budžeta za 2021. godine opština ulaže u investicije u gradu i naseljenim mestima. U pitanju je 20 projekata u Vrbasu, Zmajevu, Ravnom Selu, Savinom Selu, Kucuri i Bačkom Dobrom Polju. Najviše novca biće uloženo u bolje vodosnabdevanje, završetak kanalizacione mreže, obnovu škola, Opšte bolnice, kao i u uređenje puteva i gasifikaciju", rekao je Rojević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad