Društvo

Počela nova školska godina prijemima prvaka u osnovnim školama

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 1. septembar 2021. • 16:04 •

Počela nova školska godina prijemima prvaka u osnovnim školama

Priredbama i prijemima prvaka u vrbaskim osnovnim školama naznačen je početak nove školske godine. Svečano je bilo u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu gde su se učenici starijih razreda i nastavnici potrudili da ulepšaju početak školovanja novim đacima. Za prvake i njihove roditelje polazak u školu je veliki i svečan događaj pa je i program povodom toga bio svečan. Ove godine škola „Petar Petrović Njegoš“ u prvi razred upisuje tri odeljenja.

Svečano je bilo i u vrbaskoj Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“. U dvorištu ove ustanove roditelji, bake, deke, braća, sestre i ostali rođaci iskupili su  se da na prvi školski čas isprate navršene sedmogodišnjake, dečake i devojčice koji su sa velikim uzbuđenjem čekali da ih prozovu. Škola je za one koji prvi put dolaze u nju pripremila poklone.

Školska zvona pozvala su prvog septrembra đake u sve osnovne i srednje škole. Ali prilku da prvi sednu u školske klupe imali su prvaci za koje počinje obrazovno-vaspitna avantura duga osam godina tokom koje ih očekuje učenje i druženje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad