Društvo

Besplatni udžbenici za sve đake prvake u opštini Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. septembar 2021. • 13:43 •

Besplatni udžbenici za sve đake prvake u opštini Vrbas

Đaci prvaci u Vrbasu ove godine su po prvi put od opštine dobili besplatne udžbenike. Udžbenici su u saradnji s Ministarstvom obrazovanja obezbeđeni za svih 378 učenika koji su jesenas krenuli u školu. Predsednik opštine Predrag Rojević ističe da će nabavka udžbenika za đake prvake iz opštinskog budžeta postati praksa i u narednim godinama.

"Mi smo iz opštinskog budžeta izdvojili 2.317.414 dinara, a Ministarstvo je obezbedilo nabavku dela udžbenika. Građani Vrbasa čija deca su tek pošla u školu to zaslužuju, jer je to jedan od najvažnijih događaja za svakog roditelja za svaku porodicu. Isto tako, to je događaj od izvanrednog značaja i za nas kao lokalnu samoupravu. Svaka nova generacija učenika predstavlja najizvrsniju i najbolju inivesticiju u budućnost grada", rekao je Rojević.

On ističe da opština iz svog budžeta finansira užine za svu decu u osnovnim školama, a subvencioniše i prevoz učenika. A ove godine je više od 300 miliona dinara u u rekonstrukcije, obnove, energetsku efikasnost vrtića, osnovnih i srednjih škola u svim naseljima na teritoriji opštine.

"Pre nekoliko dana u sklopu projekta unapređenja energetske efikasnosti, počela je rekonstukcija osnovne škole "Svetozar Miletić", najveća u poslednjih 30 godina. Na celoj zgradi, od oko 6.000 kvadrata biće urađena nova fasada, stavljen nov krov, ugrađena nova stolarija, električne, telekomunikacione instalacije, rekonstruisani plafoni, a pojedine učionice biće u potpunosti rekonstruisane. Očekujemo da radovi budu gotovi za šest meseci, a do tada će svih 700 učenika nastavu pohađati u učionicama srednje škole 4. juli, koja se nalazi preko puta. Uz to, uz podršku pokrajinske vlade, biće izgrađen nov prilaz školi, to obuhvata nove trotoare i nov parking za roditelje i nastavnike. Na taj način bezbednost učenika biće podignuta na najviši nivo. U sklopu projekta biće uređene i zelene površine na prilazu najvećoj osnovnoj školi u Vrbasu, a očekuje nas i rekonstrukcija gimnazije Žarko Zrenjanin, kao i rekonstrukcija škole Branko Radičević u Ravnom Selu", rekao je Rojević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad