Društvo

Ministarka zaštite životne sredine najavila čišćenje divljih deponija u opštini Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 13. septembar 2021. • 13:54 •

Ministarka zaštite životne sredine najavila čišćenje divljih deponija u opštini Vrbas

Svojom posetom Kucuri i Vrbasu ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović najavila je sanaciju i čišćenje divljih deponija u opštini Vrbas. Radove na čišćenju prve od četiri deponije otpočelo je Javno komunalno preduzeće „Komunalac“.  Pored lokacije u Kucuri, u planu je da se očiste smetlišta u Ravnom Selu, Zmajevu i Savinom Selu. Novac za tu namenu u većoj meri izdvojilo je Ministarstvo, a u manjem iznosu opština Vrbas.

Deponija u Kucuri jedna je od najvećih divljih deponija u okruženju. Prostire se na 13.000 metara kvadratnih a nesavesni građani su otpadom zasuli i oko 300 metara puta koji se pruža uz deponiju. Akcija Ministarstva zaštite životne sredine pokrenuta je u još 42 lokalne samouprave u našoj zemlji sa ciljem da se trajno sanira oko 500 nelegalnih smetlišta, ali i da se utiče na svest i savest građana da otpad odlažu na lokacije koje su za to propisane, rekla je ministraka Vujović u Kucuri.

Tokom posete Centralnom prečistaču otpadnih voda u Vrbasu, ministarka Irena Vujović upoznala se sa kapacitetima i načinom rada ovog postrojenja i javnog preduzeća. Postrojenje je napravljeno da sakuplja otpadne vode opština Kula i Vrbas što je i preduslov za čišćenje Velikog bačkog kanala jedne od glavnih neuralgičnih tačaka u Republici Srbiji koja zahteva ekolšku sanaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad