Društvo

Očišćena velika divlja deponija u Kucuri

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 23. septembar 2021. • 12:17 •

Očišćena velika divlja deponija u Kucuri

Opština Vrbas u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije i Javnim komunalnim preduzećem "Komunalac" Vrbas sanirala je veliku divlju deponiju u Kucuri. Radove su izvele ekipe Poslovne jedinice „Čistoća“ sa mehanizacijom.

„Čišćenje deponije, na kojoj je nagomilano najviše komunalnog otpada, obavljeno je teškim mašinama, rovokopačem, buldozerom i kamionima. Apelujem na žitelje Kucure da koriste svoje kante za smeće koje mi redovno, svakog petka, praznimo i da svoj otpad ne lageruju na površini koja nije za to namenjena. Neodgovorno ponašanje i bacanje smeća  na mesta koja za to nisu predviđena opasno je po zdravlje ljudi i zagađuje priroda, a pored toga  ostavlja veoma ružnu  sliku o svima nama“, rekao je Mladen Pavlović, poslovođa PJ „Čistoća“.

“Divlja deponija u Kucuri do sada je više puta čišćena, ali neodgovorni  pojedinci nastavili su da smeće odlažu na mesta koja za to nisu namenjena. Očekujemo da to više neće činiti, a na taj način daće i vlastiti doprinos zaštiti životne sredine.  Tako će sredstva, koja se više puta usmeravaju u isti posao, moći da se upotrebe  u neke druge važne svrhe,“ kaže  rukovodilac PJ „Čistoća“ Alen Bulajić

Ekologija je jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije i Opštine Vrbas i  pa će uz podršku ministarstva u  opštini Vrbas biti uklonjene još tri divlje deponije, u Zmajevu, Ravnom i Savinom Selu. Za ove namene sredstva su izdvojena iz republičkog i opštinskog budžeta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad