Društvo

Radionica o važnosti drveća i pošumljenosti za osnovce u Bačkom Dobrom Polju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 4. oktobar 2021. • 14:50 •

Radionica o važnosti drveća i pošumljenosti za osnovce u Bačkom Dobrom Polju

Radionica o važnosti drveća za životnu sredinu i značaju pošumljenosti okupila je osnovce u Bačkom Dobrom Polju. Učenici viših razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz ovog mesta učestvovali su u interaktivnoj radionici u organizaciji Ekološkog pokreta Vrbasa. Povod je Dečija nedelja, ali kako ističu ekolozi, za priču i rad o drveću, povećenju površina pod šumama i životnoj sredini važni su svaka nedelja i svaki dan u godini. Projekat ima podršku Norveške razvojne agenije SIDA.

Učenici Osnovne škole u Bačkom Dobrom Polju svesni su ugroženosti životne sredine, ne samo po pitanju pošumljenosti već i u drugim aspektima. Uz edukaciju iz oblasti zaštite životne sredine, tokom Dečije nedelje rukovodstvo Škole je za svoje đake priredilo više akcija koje imaju ekološki, naučni i humanitarni sadržaj.

Iako je neposredno okruženje Osnovne škole u Bačkom Dobrom Polju u znantnoj meri ozelenjeno i pošumljeno, šire područje ovog mesta, kao i cela opština Vrbas nedeovoljno su pošumljeni. Šume i drveće zauzimaju manje od jednog procenta ukupne površine. Zato je i važno da se gde god je i kad god je moguće posadi po neko novo drvo.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad