Društvo

Obeležen Dan oslobođenja Srbobrana u Drugom svetskom ratu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 19. oktobar 2021. • 14:45 •

Obeležen Dan oslobođenja Srbobrana u Drugom svetskom ratu

Dan oslobođenjna Srbobrana u Drugom svetskom ratu i slom nacizma i fašizma u ovoj bačkoj opštini svake godine se obeležava uz brojne svečanosti. Centralni program održava se ispred spomenika palim borcima i žrtvama rata koji su zahvalni stanovnici podigli u centru Srbobrana. U obeležavanju dana oslobođenja učestvovali su učenici srbobranskih škola, a vence na spomenik položile su brojne delegacije počev od predsatavnika lokalne samouprave, SUBNOR-a, više udruženja građana i političkih organizacija. O značaju 19. oktobra za opštu i lokalnu istoriju govorio je predsednik opštine Srbobran.

Povodom Dana opštine Srbobran ovu opštinu posetili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, kao i načelnik Južnobačkog upravnog okruga.

Srbobran, Turija i Nadalj dali su veliki broj boraca u antifašističkom pokretu, a u oslobađanju ovih mesta učestvovale su i jedince Crvene armije na čelu sa maršalom Tobuhinom koji je imao štab u Srbobranu. U spomen na ove događaje venci su položeni i na spomenik Crvenoarmejcu palom za oslobođenje Srbobrana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad