instagram
 
instagram

Društvo

Obeležen Dan oslobođenja Srbobrana u Drugom svetskom ratu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 19. oktobar 2021. • 14:45 •

Obeležen Dan oslobođenja Srbobrana u Drugom svetskom ratu

Dan oslobođenjna Srbobrana u Drugom svetskom ratu i slom nacizma i fašizma u ovoj bačkoj opštini svake godine se obeležava uz brojne svečanosti. Centralni program održava se ispred spomenika palim borcima i žrtvama rata koji su zahvalni stanovnici podigli u centru Srbobrana. U obeležavanju dana oslobođenja učestvovali su učenici srbobranskih škola, a vence na spomenik položile su brojne delegacije počev od predsatavnika lokalne samouprave, SUBNOR-a, više udruženja građana i političkih organizacija. O značaju 19. oktobra za opštu i lokalnu istoriju govorio je predsednik opštine Srbobran.

Povodom Dana opštine Srbobran ovu opštinu posetili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, kao i načelnik Južnobačkog upravnog okruga.

Srbobran, Turija i Nadalj dali su veliki broj boraca u antifašističkom pokretu, a u oslobađanju ovih mesta učestvovale su i jedince Crvene armije na čelu sa maršalom Tobuhinom koji je imao štab u Srbobranu. U spomen na ove događaje venci su položeni i na spomenik Crvenoarmejcu palom za oslobođenje Srbobrana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena