instagram
 
instagram

Društvo

Svečano obeleženi Dan oslobođenja i Dan grada i opštine Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. oktobar 2021. • 14:59 •

Svečano obeleženi Dan oslobođenja i Dan grada i opštine Vrbas

Vrbas baštini slobodarske tradicije i vrednosti antifašizma, pa za svoj Dan i Dan opštine obeležava godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Obeležavanje sedamdeset i sedme godišnjice oslobođenja otpočelo je polaganjem venaca i cveća na spomenike palim borcima, a centralna svečanost priređena je na platou isped spomenika palim borcima i žtrvama fašizma. Vence su položile delagacije opštine Vrbas i Ambasade Ruske Federacije, Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačh ratova  iz Vrbasa, kao i iz više okolnih opština. Uz njih su se senima palih boraca poklonili i predstavnici drugih udruženja građana i političkih organizacija. U svojim obraćanjima predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević i predsednik Opštinske organizacije SUBNOR-a istakli su važnost negovanja sećanja na podnete žrtve i značaj slobode koju dugujemo precima.

Svečana sednica Skupštine opštine Vrbas održana je u sali bioskopa „Jugoslavija“ u prisustvu odbornika lokalne skupštine, članova Opštinskog veća, brojnih gostiju iz republičkih i pokrajinskih institucija, kao i gostiju iz susednih i bratskih gradova i opština. Prisutne je pozdravila predsednica Skupštine opštine Vrbas, Sanja Žigić a Dan opštine je svim građanima čestitao i predsednik opštine.  Na ovoj svečanosti tradicionalno se dodeljuje i najviše društveno priznanje opštine Vrbas, a ovogodišnja dobitnica je Maša Janković, uspešna mlada sportiskinja i predstavnica naše sredine. Maša je prve sportske korake napravila u Košarkaškom klubu „Vrbas“, danas igra za "Crvenu zvezdu", a kao reprezentativac predsatavljala je Srbiju na Evropskom prvenstvu odakle se vratila sa zlatnom medaljom.

Posebno priznanje za razvoj opštine posthumno je pripalo Miroljubu Svorcanu, dugogodišnjem rukovodiocu građevinskog preduzeća u Vrbasu i inženjeru koji se dokazao kao privrednik i humanista.  Po završetku Svečane sednice u foajeu Bioskopa otvorena je i izložba slika koju su likovni stvaraoci Udruženja likovnih amatera „Atelje 05“ podarili svome gradu. Radovi sa ove izložbe posvećeni su predelima i ljudima, uspomenama i pričama o Vrbasu i svim njegovim mestima, a dominiraju slike, ikone, duborezi i fotografije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena