Društvo

Svečano obeleženi Dan oslobođenja i Dan grada i opštine Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. oktobar 2021. • 14:59 •

Svečano obeleženi Dan oslobođenja i Dan grada i opštine Vrbas

Vrbas baštini slobodarske tradicije i vrednosti antifašizma, pa za svoj Dan i Dan opštine obeležava godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Obeležavanje sedamdeset i sedme godišnjice oslobođenja otpočelo je polaganjem venaca i cveća na spomenike palim borcima, a centralna svečanost priređena je na platou isped spomenika palim borcima i žtrvama fašizma. Vence su položile delagacije opštine Vrbas i Ambasade Ruske Federacije, Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačh ratova  iz Vrbasa, kao i iz više okolnih opština. Uz njih su se senima palih boraca poklonili i predstavnici drugih udruženja građana i političkih organizacija. U svojim obraćanjima predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević i predsednik Opštinske organizacije SUBNOR-a istakli su važnost negovanja sećanja na podnete žrtve i značaj slobode koju dugujemo precima.

Svečana sednica Skupštine opštine Vrbas održana je u sali bioskopa „Jugoslavija“ u prisustvu odbornika lokalne skupštine, članova Opštinskog veća, brojnih gostiju iz republičkih i pokrajinskih institucija, kao i gostiju iz susednih i bratskih gradova i opština. Prisutne je pozdravila predsednica Skupštine opštine Vrbas, Sanja Žigić a Dan opštine je svim građanima čestitao i predsednik opštine.  Na ovoj svečanosti tradicionalno se dodeljuje i najviše društveno priznanje opštine Vrbas, a ovogodišnja dobitnica je Maša Janković, uspešna mlada sportiskinja i predstavnica naše sredine. Maša je prve sportske korake napravila u Košarkaškom klubu „Vrbas“, danas igra za "Crvenu zvezdu", a kao reprezentativac predsatavljala je Srbiju na Evropskom prvenstvu odakle se vratila sa zlatnom medaljom.

Posebno priznanje za razvoj opštine posthumno je pripalo Miroljubu Svorcanu, dugogodišnjem rukovodiocu građevinskog preduzeća u Vrbasu i inženjeru koji se dokazao kao privrednik i humanista.  Po završetku Svečane sednice u foajeu Bioskopa otvorena je i izložba slika koju su likovni stvaraoci Udruženja likovnih amatera „Atelje 05“ podarili svome gradu. Radovi sa ove izložbe posvećeni su predelima i ljudima, uspomenama i pričama o Vrbasu i svim njegovim mestima, a dominiraju slike, ikone, duborezi i fotografije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad