instagram
 
instagram

Društvo

U Vrbasu promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. oktobar 2021. • 13:02 •

U Vrbasu promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka

Zainteresovani za dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije imali su mogućnost da se na centralnom gradskom trgu u Vrbasu raspitaju o uslovima služenja vojne obaveze, pravima i dužnostima koje iz toga prpizilaze. Promociju su održali predsatavnici Centra Ministarstva odbrane iz Novog Sada koji su Vrbašanima predočili informacije vezane za prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire.

Vojna obaveza je pravo i dužnost državljana Republike Srbije da se pripremaju i osposobljavaju za učešće u odbrani zemlje. Naša sugrađanka Arijana Mijatović odlučila se da kroz nekoliko meseci ispuni ovo svoje pravo i dužnost.

Uz mogućnost zaposlenja u Vojsci, lice koje dobrovoljno odsluži vojni rok ima i mogućnost lakšeg zaposlenja u Policiji i agencijama za fizičko-tehničko obezbeđenje, kao i mogućnost prijema u aktivnu vojnu rezervu. Tokom služenja vojnog roka stiču se znanja i veštie korisne za život i rad, poboljšavaju se disciplina i fizička sprema i neguju tradicije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena