Društvo

U toku energetska rekonstrukcija objekta OŠ „Svetozar Miletić“ u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 4. novembar 2021. • 15:17 •

U toku energetska rekonstrukcija objekta OŠ „Svetozar Miletić“ u Vrbasu

U toku je energetska rekonstrukcija objekta Osnovne škole „Svetozar Miletić“ u Vrbasu. To je u istoriji ove vaspitno-obrazovne ustanove najobimnija sanacija kojom će se ostvariti značajne uštede i postići energetska efikasnost. Radovi se finasiraju iz fondova Švajcarske vlade, ostvarenih preko Ministarstva energetike. Menjaju se prozori i vrata, deo krovne konstukcije, plafona i podova, radi izolacija, prateće elektro i druge  instalacije. Sa tokom radova upoznao se predsednik opštine Vrbas, koji je u pratnji saradnika posetio ovu školu.

Investicija u energetsku optimizaciju obrazovnih ustanova u opštini Vrbas ukupno je vredna 1,6 miliona švajcarskih franaka, a u školu „Svetozar Miletić“ ulaže se 700.000 franaka. To je najveća obnova ove građevine u višedecenijskoj istoriji škole.

Uz zgradu osnovne škole, optimizacija obrazovnih ustanova obuhvata četiri objekta Predškolske ustanove „Boško Buha“. Završetkom ovih investicija deca će dobiti najmodernije uslove za odrastanje i školovanje, a zaposleni za realizaciju nastave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad