Društvo

DONACIJA MLEKARE SUBOTICA POVODOM OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA DETETA

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. novembar 2021. • 14:25 •

DONACIJA MLEKARE SUBOTICA POVODOM OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA DETETA

Povodom Svetskog dana deteta, Mlekara Subotica je mlečnim paketićima obradovala štićenike najvećih domova za decu u Vojvodini, a to su Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka u Subotici i Sos dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Svetski dan deteta promoviše značaj dečijih prava i podseća nas da su deca naš najveći zalog za budućnost. Obeležava se i kako bi se javnosti ukazalo na potrebu za većom pažnjom koju društvo treba da neguje prema najmlađima, kao i na aktuelne probleme sa kojima se oni suočavaju. Budućnost svake zajednice jesu deca i ne postoji ništa važnije za društvo od njihovog bezbrižnog i srećnog odrastanja.

Društveno odgovorna akcija Mlekare Subotica ima za cilj da mališanima ulepša praznik koji im je posvećen kao i da najmlađe Vojvođane obraduje uz Zdravo! čokoladno mleko i Zdravo! dugotrajno mleko, proizvode koji su bogati kalcijumom i proteinima nephodnim za rast i razvoj dece.
Strateško opredeljenje kompanije jeste društveno odgovorno poslovanje s akcentom na brigu o deci i njihovom odrastanju, te su ovakve donacije uveliko deo tradicije poslovanja Mlekare Subotica.

„Svetski dan deteta je dobar povod da se prisetimo koji članovi društva su nosioci naše budućnosti, kao i da skrenemo pažnju javnosti koje obaveze snosimo prema deci.  Ovaj datum je od posebne važnosti za nas, jer su mališani oduvek u fokusu društveno odgovornog poslovanja Mlekare Subotica. Bila nam je želja da najmlađe obradujemo omiljenim mlečnim napicima i time im ulepšamo praznik koji se danas obeležava u celom svetu. Cilj donacije poput ove jeste i ukazivanje na probleme sa kojima se deca suočavaju, kao i ukazivanje na značaj konzumacije mleka u dečjem uzrastu. Nadamo se da će akcije poput ove podstaći društvo i druge kompanije da pruže podršku i da se sete dece koja odrastaju u malo drugačijim uslovima“ istakla je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad