Društvo

Predsednik opštine Vrbas razgovarao s ambasadorom Turske o saradnji Vrbasa i turskih gradova

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. novembar 2021. • 14:36 •

Predsednik opštine Vrbas razgovarao s ambasadorom Turske o saradnji Vrbasa i turskih gradova

Predsednik opštine Predrag Rojević i član Opštinskog veća Vrbasa za sport Srđan Stanić sastali su se danas u ambasadi Turske s ambasadorom Turske Hamijem Aksojem i delegacijom manifestacije Srbija u ritmu Evrope koju su predstavljali David Makević i Igor Karadarević.

Rojević je sa amabasdorom Aksojem razgovarao o unapređenju svih vidova saradnje, naročito o oblasti kulture, sporta, turizma, privrede i mogućnostima realizacije novih investicija.

Rojević i Aksoj su konstatovali da je u saradnji opštine Vrbas i Turske agencije za saradnju i koordinaciju TIKA realizovan značajan projekat interaktivnog igrališta za decu sa posebnim potrebama.

Na dašanjem sastanku dogovoreno je da prvi korak u okviru buduće saradnje bude poseta ambasadora Aksoja i delegacije turske ambasade Vrbasu.

- Imali smo dobar, otvoren i vrlo konstruktivan sastanak. Planirano je da se na sledećem sastanku, kada njegova ekselencija s delegacijom poseti Vrbas definišu prioriteti saradnje - izjavio je nakon sastanka Rojević.

Aksoj i Rojević istakli su značaj saradnje s organizacijom Srbija u ritmu Evrope.

- Vrbas ostvaruje odličnu saradnju s organizacijom Srbija u ritmu Evrope. Dogovorili smo se da tu saradnju proširimo i unapredimo kroz realizaciju novih projekata - rekao je Rojević.

Opština Vrbas učestvovala je ove godine u novoj sezoni muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“, zajedno sa još 23 lokalne samouprave u Srbiji.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad