Društvo

Učenici OŠ „Svetozar Miletić” na času lokalne istorije u vrbaskom Muzeju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 19. novembar 2021. • 14:19 •

Učenici OŠ „Svetozar Miletić” na času lokalne istorije u vrbaskom Muzeju

U sklopu redovnih školskih aktivnosti, koje su u skaldu sa nastavnim planom i pogramom, učenici trećeg razreda Osnovne škole „Svetozar Miletić“ boravili su u Gradskom muzeju Kulturnog centra Vrbasa. U ovoj ustanovi bliže su se upoznavali sa prošlošću svog zavičaja, tradicijom, znamenitim ljudima i drugim lokalnim odlikama. Zaposleni u Gradskom muzeju osmislili su za njih različite edukativne programe i proveli su đake kroz sve delove stalne postavke.

Uz arheološkinju Vesnu Grgurović koja je deci približila praistoriju sa posebnim akcentom na nastanak prvobitnog Vrbasa i istražene lokalitete, članice Aktiva žena Prve mesne zajednice prikazale su učenicima rad na tkačkom razboju i tkanine koje su se nekada ručno izrađivale. Istoričar Boro Vojinović predstavio im je srednjovekovnu i novovekovnu  istoriju, dok je galeristkinja Silvia Jelačić bila zadužena za prikaz zbirke Jozefa Pehana, najznačajnijeg slikara sa ovog područja. Mališani su iz Muzeja otišli sa mnoštvom utisaka koje će sigurno prepričavti narednih dana.  

U Muzej će uskoro doći i deca iz ostalih škola jer će, u saradnji sa obrazovnim ustanovama, Gradski muzej i za njih pripremiti slične aktivnosti koje obuhvataju radionice i predavanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad