instagram
 
instagram

Društvo

Božićna izložba KUD „Sirmai Karolj” i ove godine u Gradskom muzeju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. decembar 2021. • 15:37 •

Božićna izložba KUD „Sirmai Karolj” i ove godine u Gradskom muzeju

Kao i ranijih godina uoči Božića, članice Sekcije „Zlatni klas“, Kulturno-umetničkog društva „Sirmai Karolj“ u Gradskom muzeju predstavile su deo bogate narodne tradicije koju neguju u vidu vezova, tkanina, ukrasa i drugih rukotvorina. Zamisao ovih tradicionalnih božićnih radionica je da se dočara duh nadolazećeg velikog hrišćanskog praznika Božića, objašnjava predsednica Društva Marija Paroci.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Rimokatoličke crkve, kao i gosti iz okolnih mesta koji su već postali redovni posetioci povodom praznika. Prisutne je pozdravila i zamenica predsednika opštine Vrbas.

U radionici izrade suvenira, igračaka i čestitki učestvovali su đaci OŠ “Petar Petrović Njegoš“. Dugogodišnja saradnja Gradskog muzeja i Kulturno-umetničkog društva „Sirmai Karolj“ rezultirala je do sada brojnim zajedničkim aktivnostima, posebno u domenu očuvanja tradicija i narodne radinosti. Ipak, božićna izložba sekcije „Zlatni klas“ svojim koloritom i bogatstvom, izdvaja se među svim drugim aktivnostima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad