Društvo

Vrbaski srednjoškolci obuhvaćeni kampanjom „Um na drum“ Agencije za bezbednost saobraćaja

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. decembar 2021. • 15:00 •

Vrbaski srednjoškolci obuhvaćeni kampanjom „Um na drum“ Agencije za bezbednost saobraćaja

Učenici srednjih škola obuhvaćeni su kampanjom pod nazivom „Um na drum“ koju sprovodi republička Agencija za bezbednost saobraćaja. Kampanja postavlja akcenat na postupanje mladih u slučaju saobraćajne. Srednjoškolci su već aktivni učesnici u saobraćaju a uskoro većina njih i vozači motornih vozila, pa je strateški važno da im se skrene pažnja na okolnosti koje mogu izazvati, sprečiti ili pomoć koju mogu da ukažu. Sa tim su predstavnici Agencije i Crvenog krsta Srbije, u saradnji sa Savetom za saobraćaj opštine Vrbas, upoznali mlade koji pohađaju srednje škole u Vrbasu.

Agencije za bezbednost saobraćaja kampanju trenutno sprovodi u 15 lokalnih samouprava u Republici Srbiji i njom su obuhvaćeni uzarsti od predškolaca do srednjoškolaca, u zavisnosti od grada odnosno opštine.

Zakon o bezbednosti saobraćaja određuje dužnosti fizičkih lica koja se nađu na mestu saobraćajne nesreće. Pribrano reagovanje je od presudnog značaja. Bitna je i procena stanja ugroženih i osposobljenost lica da pruži adekvatnu pomoć do dolaska hitne medicinske službe. Upravo je mobilni telefon sredstvo putem koga je danas lako pozvati nadležne službe, ali upotreba mobilnog telefona u vožnji takođe je uzročnik značajnog dela nesreća u saobraćaju, na šta Agencija za bezbednost saobraćaja takođe ukazuje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad