Društvo

Za materijalno ugrožene izbegličke porodice u opštini Vrbas ogrev i 20.000 dinara

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 28. decembar 2021. • 14:25 •

Za materijalno ugrožene izbegličke porodice u opštini Vrbas ogrev i 20.000 dinara

Materijalno ugrožene izbegličke i raseljeničke porodice u opštini Vrbas dobile su ogrev za zimu i pomoć od po 20.000 dinara. Ogrevno drvo obezbeđeno je za 25, a novčana pomoć za 50 porodica. Ukupna vrednost pomoći iznosi 1,5 miliona dinara, saopšteno je iz opštine Vrbas.

"Podela ogrevnog drveta za 25 porodica biće izvršena tokom narednih nekoliko dana, a tokom decembra meseca smo podelili novčanu pomoć za 50 porodica. Sredstva je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, a opština Vrbas je obezbedila neophodnu logistiku u prikupljanju podataka i raspodeli pomoći", rekla je Danijela Ilić, članica Opštinskog veća zadužena za socijalna pitanja i izbegla i raseljena lica.

Prema njenim rečima, u budžetu opštine Vrbas za 2022. uvećan je iznos za socijalnu i dečiju zaštitu i on će sada iznositi 129 miliona dinara.

"Unapredili smo i izdvajanja za porodicu i decu. Vrbas za brigu o porodici i deci izdvaja najviše novca do sada. Iz budžeta izdvajamo sredstva za podsticanje nataliteta, za podršku i smeštaj učenika, regresiramo troškove boravka dece u vrtićima, finansiraju se putni troškovi za decu sa posebnim potrebama, subvencionišemo prevoz učenika i studenata, a obezbeđujemo sredstva za nabavku školskog pribora za decu bez roditeljskog staranja. To je samo deo mera koje sprovodimo, a planiramo da aktivnosti usmerene na brigu o prodici i deci u budućnosti još više unapredimo", istakla je Ilić.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad