instagram
 
instagram

Društvo

Za materijalno ugrožene izbegličke porodice u opštini Vrbas ogrev i 20.000 dinara

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 28. decembar 2021. • 14:25 •

Za materijalno ugrožene izbegličke porodice u opštini Vrbas ogrev i 20.000 dinara

Materijalno ugrožene izbegličke i raseljeničke porodice u opštini Vrbas dobile su ogrev za zimu i pomoć od po 20.000 dinara. Ogrevno drvo obezbeđeno je za 25, a novčana pomoć za 50 porodica. Ukupna vrednost pomoći iznosi 1,5 miliona dinara, saopšteno je iz opštine Vrbas.

"Podela ogrevnog drveta za 25 porodica biće izvršena tokom narednih nekoliko dana, a tokom decembra meseca smo podelili novčanu pomoć za 50 porodica. Sredstva je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, a opština Vrbas je obezbedila neophodnu logistiku u prikupljanju podataka i raspodeli pomoći", rekla je Danijela Ilić, članica Opštinskog veća zadužena za socijalna pitanja i izbegla i raseljena lica.

Prema njenim rečima, u budžetu opštine Vrbas za 2022. uvećan je iznos za socijalnu i dečiju zaštitu i on će sada iznositi 129 miliona dinara.

"Unapredili smo i izdvajanja za porodicu i decu. Vrbas za brigu o porodici i deci izdvaja najviše novca do sada. Iz budžeta izdvajamo sredstva za podsticanje nataliteta, za podršku i smeštaj učenika, regresiramo troškove boravka dece u vrtićima, finansiraju se putni troškovi za decu sa posebnim potrebama, subvencionišemo prevoz učenika i studenata, a obezbeđujemo sredstva za nabavku školskog pribora za decu bez roditeljskog staranja. To je samo deo mera koje sprovodimo, a planiramo da aktivnosti usmerene na brigu o prodici i deci u budućnosti još više unapredimo", istakla je Ilić.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena