Društvo

Gerontološkom centru Vrbas 3,9 miliona dinara za realizaciju tri projekta

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 30. decembar 2021. • 14:37 •

Gerontološkom centru Vrbas 3,9 miliona dinara za realizaciju tri projekta

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas direktorima ustanova za smeštaj korisnika ugovore u vrednosti od 97,4 miliona dinara, za razvoj i unapređenje usluga socijalne zaštite. Na dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova podržana su ukupno 54 projekta za nabavku medicinske opreme, uređenje sanitarnih čvorova i druge vrste adaptacije, čijom realizacijom se podiže kvalitet smeštaja i usluga u domovima.

Čak tri projekta ukupne vrednosti 3,9 miliona dinara, biće realizovana u Gerontološkom centru Vrbas. Za sanaciju sanitarnih čvorova izdvojeno je 1,9 miliona dinara, za unapređenje usluga smeštaja 1,5 miliona dinara, a za projekat "Više ruku delo krasi" 500.000 dinara.

"Godinu koja je za nama počeli smo sa planiranih 90 miliona dinara za razvoj socijalne zaštite. Nakon obilaska ustanova, pregleda stanja i upoznavanja sa potrebama, godinu završavamo sa 221 milionom dinara uloženim u unapređenje sistema socijalne zaštite", rekao je Vuletić. Resorni sekretar je naveo da su prethodne dve godine bile usmerene na brigu o korisnicima i očuvanje njihovog zdravlja, posebno kada je reč o virusu korona. "Relativno mali broj zaraženih rezultat je požrtvovanog rada i altruizma svih zaposlenih u sistemu socijalne zaštite", naglasio je Vuletić dodajući da na današnji dan u sistemu socijalne zaštite ima devet pozitivnih, od kojih su dva korisnika i sedam zaposlenih, dok je ukupan broj lica u svim ustanovama 7.815 korisnika i 3.454 zaposlena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad