Društvo

Ugovori za poboljšanje energetske efikasnosti za 35 domaćinstava

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 5. januar 2022. • 21:15 •

Ugovori za poboljšanje energetske efikasnosti za 35 domaćinstava

Opština Vrbas jedna je od 67 lokalnih samouprava koje su deo nacionalnog programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Građani su mogli da konkurišu za zamenu stolarije u svojim objektima. Polovinu troškova subvencionišu lokalne samouprave i država. Tim povodom u vrbaskoj Opštinskoj upravi organizovan je prijem i dodela ugovora vlasnicima domaćinstava kojima su odobrena sredstva po završetku konkursa.

O realizacij konkursa na lokalnom nivou i izboru korisnika sredstava starala se komisija za sprovođenje programa za sanaciju energetske efikasnosti. Ovakav vid subvencija građanima je bio podsticaj da se upuste u zamenu dotrajalih vrata i prozora u svojim domaćinstvima. To bi trebalo i da im umanji budžet za grajanje u narednim godinama.

Subvencionisanje građana za zamenu stolarije, ali i za zamenu kotlova i izolaciju kuća, za sada je pilot projekat. Za njega je u Republici Srbiji ukupno izdvojeno 225 miliona dinara. Zbog postojanja daljeg interesovanja, planira se nastavak projekta. U planu su i veća sredstva za njegovu realizaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad