instagram
 
instagram

Društvo

Ministarka Mihajlović najavila u Vrbasu dalju podršku projektima energetske efikasnosti

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 26. januar 2022. • 14:39 •

Ministarka Mihajlović najavila u Vrbasu dalju podršku projektima energetske efikasnosti

Projekti poboljšanja energetske efikasnosti i saradnja uspostavljena na tome između svih nivoa vlasti, bili su glavni razlozi posete ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović opštini Vrbas. Ministarka i potpredsednica Vlade najpre je obišla Zmajevo gde se upoznala sa dinamikom realizacije projekta sanacije energetske efikasnosti. Opština Vrbas jedna je od 67 lokalnih samouprava u kojima je u toku pilot projekat zamene stolarije, a domaćinstvo Anke Petrović jedno od 35 u opštini koje je iskoristilo subvenciju za zamenu vrata i prozora. Na taj način postiže se ušteda energije od 30 do 40 posto.

Nakon ove, upriličena je i poseta centralnom objektu Predškolske ustanove „Boško Buha“ u Vrbasu koji je uz još tri vrtića i Osnovnu školu „Svetozar Miletić“ deo programa Švajcarske vlade kojim se energetski optimizuju javne ustanove. Uz Ministarku Mihajlović, objekat „Bubica“ obišli su Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga, Ambasador Švajcarske, Urs Šmid i predsednik oštine Vrbas, Predrag Rojević. 

Prema rečima Ambasadora Švajcarske, u Srbiji postoji potencijal za nastavak programa energetske sanacije privatnih i javnih objekata jer u tom segmentu Srbija tek treba da dosegne evropski prosek. Dalje aktivnosti na podizanju energetske efikasnosti najavljuju i iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad