instagram
 
instagram

Društvo

Rojević vrbaskim učenicima i profesorima čestitao Svetog Savu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. januar 2022. • 14:11 •

Rojević vrbaskim učenicima i profesorima čestitao Svetog Savu

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević čestitao je učenicima i profesorima Svetog Savu, školsku slavu, koja se obeležava u svim školama u Srbiji.

- Svima vam čestitam školsku slavu Svetog Savu, koja se obeležava u čast arhiepiskopa i prosvetitelja Save, Rastka Nemanjića. On je ostavio neizbrisiv trag u obrazovanju, veri, duhovnosti i istoriji srpskog naroda. Njegova dela pokazuju značaj istinskih i neprolaznih vrednosti i predane borbe za razvoj Srbije. Naša je obaveza da idemo njegovim stopama. Da sledimo stazu koju je utemeljio. I da neprestano ulažemo u razvoj obrazovanja, jer je u znanju ključ razvoja, ključ napretka - rekao je Rojević.

On je istakao da opština Vrbas izdvaja velika sredstva za unapređenje uslova obrazovanja.

- Renoviramo škole u svim naseljima. Ulažemo u njihovu energetsku efikasnost. U rekonstrukciju škola  i razvoj obrazovanja, u prethodnom periodu,  uložili smo preko 300 miliona dinara. Dobri uslovi za obrazovanje predstavljaju najbolju investiciju u budućnst. Zato ćemo nastaviti s ulaganjem u rekonstrukciju i modernizaciju škola. Uz rekonstukciju OŠ "Svetozar Miletić" i "Branko Radičević" koje su u toku,  ove godine ćemo uložiti blizu 190 miliona dinara u rekonstrukciju Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Zmajevu i gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu - kazao je Rojević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena