instagram
 
instagram

Društvo

Dodeljeni ugovori za 12 seoskih kuća izbegličkim porodicama u opštini Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 10. februar 2022. • 19:03 •

Dodeljeni ugovori za 12 seoskih kuća izbegličkim porodicama u opštini Vrbas

Nakon 27 godina 26 izbegličkih porodica nastanjenih u opštini Vrbas blizu je trajnom rešenju stambenog pitanja. Četrnaest porodica uskoro će se useliti u novih 14 stanova, dok je njih 12 dobilo seoske kuće. Predstavnici Komesarijata za izbelice i migracije, međunarodnih donatora i nadležnih državnih i pokrajinskih institucija, u pratnji predstavnika lokalne samouprave, obišli su tim povodom gradilšte na kom se privodi kraju izgradnja stanova u okviru Regionalnog stambenog projekta.

Nakon obilaska gradilišta, u opštini Vrbas upriličen je susret sa članovima izbegličkih porodica koje su na konkursu dobile seoske kuće sa okućnicom. U Vrbasu su tom prilikom boravili Nemanja Starović, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, Derek Džorž, predstavnik Ambasade Švajcarske, Violeta Samardžić iz UNHCR-a, Direktor pokrajinskog Fonda za izbegla lica Duško Ćutilo i Jovan Lazarov iz Jedinice za upravljanje projektima. Rešavanje tolikog broja stambenih pitanja važan je dan za opštinu Vrbas u kojoj je u proteklim decenijama svoje boravište našao veliki broj izbeglih i raseljenih lica.

Među korisnicima sredstava za kupovinu kuća je i Mirjana Šišić. Ona se u ime svih korisnika zahvalila donatorima. Za dvanaest  seoskih kuća sa okućnicom izdvojeno je 132.000 evra, dok je vrednost stambene zgrade od 14 stanova blizu pola miliona evra. Sredstava je uglavnom izdvojila međunarodna donatorska zajednica uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena