instagram
 
instagram

Društvo

Populaciona politika i ravnopravnost polova u fokusu tribine u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. februar 2022. • 16:03 •

Populaciona politika i ravnopravnost polova u fokusu tribine u Vrbasu

Opština Vrbas i Fondacija "Dajana Paunović" organizovali su tribinu i javni dijalog na temu "Stanje i perspektive populacione i politike ravnopravnosti polova u Republici Srbiji". Tim povodom bilo je reči o merama koje država i lokalne samouprave preduzimaju u oblasti pospešivanja rađanja i politike ravnopravnosti polova, a koje svojim aktivnostima promoviše i Fondacija Dajane Paunović.

Uz Dajanu Paunović koja je osnovala i vodi istoimenu Fondaciju, učešće je uzela i pokrajinska podsekretarka za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Diana Milović. Na tribini su govorili i Marko Matić, predsednik Upravnog odbora Fondacije “Dajana Paunović”, kao i i Sanja Žigić, predsednica Skupštine opštine Vrbas.

Serija tribina i dijaloga sa građanima nastaviće se i posetom drugim lokalnim samoupravama u Republici Srbiji. Fondacija Dajane Paunović posebno je inicijator brojnih akcija na terenu, za pomoć ugroženima na Kosovu i Metohiji, a radi i na osnaživanju stanovnoištva, jačanju ljudskih potencijala i sprečavanju odliva stanovništva kako bi se očuvao demografski resurs.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena