instagram
 
instagram

Društvo

Tri miliona dinara za energetsku sanaciju objekata u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 11. mart 2022. • 13:16 •

Tri miliona dinara za energetsku sanaciju objekata u Vrbasu

Opština Vrbas i Ministarstvo rudarstva i energetike sklopili su danas novi ugovor o zajedničkom finansiranju Programa energetske efikasnosti sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Ukupna sredstva za realizaciju Programa utvrđena su na tri miliona dinara, po 1,5 miliona dinara od strane oba potpisnika.

Ovo je drugi ugovor ove vrste koji sklapaju opština Vrbas i Ministarstvo rudarstva i energetike. I prvi, koji je u potpunosti realizovan početkom januara, vredeo je tri miliona dinara i tada je sklopljeno 35 ugovora sa građanima o sufinansiranju projekata unapređenja energetske efikasnosti na stambenim objektima zamenom prozora i vrata.

Realizaciju Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja energetske efikasnosti u 2022. godini, sprovodiće Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, kao organ u sastavu Ministarstva rudarstva i energetike. Sredstva za ovu namenu obezbeđena su na osnovu Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu. Odlukom o izboru Programa objavljeno je da će sredstva dobiti 151 lokalna samouprava u ukupnom iznosu od 966 miliona dinara.

Zadatak svih opština koje su ušle u Program energetske efikasnosti za ovu godinu biće sprovođenje novog javnog poziva, najpre za izbor izvođača radova, a zatim i za izbor građana kojima će pomoći u sanaciji porodičnih kuća.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena