instagram
 
instagram

Društvo

Kolektivno proslavljene 24 zlatne i dijamantske svadbe

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 22. mart 2022. • 13:14 •

Kolektivno proslavljene 24 zlatne i dijamantske svadbe

Bračni parovi iz opštine Vrbas koji su proveli i proživeli pedeset i više godina zajedničkog života kolektivno su proslavili ove svoje jubileje. U organizaciji Opštinskog udruženja penzionera Vrbasa svečanost je priređena za 24 bračna para. Njih 19 proslavilo je 50, a pet parova čak šezdeset godina svojih bračnih zajednica. Pridružili su im se drugi naši najstariji sugrađani u želji da im čestitaju i ulepšaju praznik. Opštinsko udruženje penzionera već više godina priređuje Zlatnu i dijamantsku svadbu. Počeli su sa svega šest prijavljenih parova, a iz godine u godinu taj je broj sve veći.

Među 19 parova kojima se navršilo pola veka zajedničkog života su Silvester i Melanija Hromiš Iz Kucure. Pedeset godina pa puta dva daje čitav vek zajedništva. Marinku i Poljki Ćorović je uspelo da proslave šest decenija u braku što je još veća privilegija. I njih dvoje su uz taj uspeh naninazili još brojne druge uspehe.

Ovim vremešnim bračnim parovima uz brigu za decu i unučad, zdravlje ostaje najveći prioritet. Mi im želimo da u zdravlju dočekaju još mnoge lepe događaje, a to su im poželeli i okupljeni na proslavi u Vrbasu. Prema evidencijama pre pola veka u Vrbasu se sklapalo više od 400 brakova, danas se godišnje zaključi oko 200 bračnih zajednica. Jedna od želja okupljenih na proslavi zlatne i dijamantske svadbe bila je i da se ove brojke poprave i povećaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad