instagram
 
instagram

Društvo

U Gimnaziji promovisane knjige Vladimira Koprivice i Rajka Karišića

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. april 2022. • 14:20 •

U Gimnaziji promovisane knjige Vladimira Koprivice i Rajka Karišića

U Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu održana je promocija dve knjige, autora Vladimira Koprivice i Rajka Karišića. Knjige su svedočanstva njihovog i školovanja njihove generacije koja je iz klupa ove škole izašla 1971. godine. Školski drugovi iskupili su se ponovo da evociraju uspomene na gimnazijeske dane. Tome je na poseban način posvećena knjiga Vladimira Koprivice pod nazivom „Dnevnik gimnazijalca“. U pitanju je dnevnik koji je vodio tokom svoje mladosti i koji je svetlost dana ugledao tek pet decenija nakon što je zapisivan.

O knjizi su govorile i kolege iz školskih dana, istakavši da je dnevnik Vladimra Koprivice, danas dnevnik koji nije samo njegov i da je čak himna čitave generacije. Rajko Karišić svoja sećanja na školske dane i kasnije susrete publikovao je u vidu fotomonografije, budući da kao umetnički fotograf već decenijama objektivom beleži događaje.

Bila je ovo prilika da se pripadnici ove generacije još jednom podsete i školskih drugova i profesora, uključujući posebno one koji više nisu među nama. Trajno sećanje na sve njih, neke davne mladalačke ideale, impresije i emocije ostaju u knjigama Vladimira Koprivice i Rajka Karišića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena