instagram
 
instagram

Društvo

Gimnazijalci iz Albanije u uzvratnoj poseti vršnjacima iz Srbobrana

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. maj 2022. • 16:12 •

Gimnazijalci iz Albanije u uzvratnoj poseti vršnjacima iz Srbobrana

Učenici Gimnazije i srednje stručne škole "Svetozar Miletić" iz Srbobrana ugostili su vršnjake iz Albanije, učenike Gimnazije "Dervišan", iz istoimenog mesta na jugu Albanije u kom uglavnom žive Grci. Ovo je nakon februarske posete srbobranskih gimnazijalaca Albaniji, uzvratna poseta njihovih novih drugara. Obe su realizovane kroz ideju Gimnazije i srednje stručne škole "Svetozar Miletić" pod nazivom "Multikulturalnost i upoznavanje tradicije i običaja drugih naroda i narodnosti". Na mapi njihove posete našao se i Gradski muzej u Vrbasu, kao i druge znamenitosti ovog dela Bačke.

Zadovoljstvo prijemom u Srbobranu, ekskurzijama i samim projektom koji produbljuje međunarodnu saradnju učenika i nastavnika, podelili su sa nama i gosti iz Albanije.

Ovo je sasvim sigurno i za učenike iz Srbije i Albanije poseta koju će dugo pamtiti i prepričavati. Zahvaljujući njoj ostvariće se i mnoga trajna prijateljstva, a prevenstveno će saznati mnogo više o kulturi balkanskih naroda i razlikama i sličnostima koje postoje u svakodnevnom životu među vršnjacima. Zato će i srbobranska Gimnazija nastojati da u ovom projektu ostane i dalje i da u njega uključi što više svojih đaka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad