Društvo

Vrbas obeležio Dan pobede nad fašizmom

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 9. maj 2022. • 15:14 •

Vrbas obeležio Dan pobede nad fašizmom Foto: TV Bačka

Dan pobede nad fašizmom, 9. maj obeležen je i u opštini  Vrbas već po tradiciji polaganjem venaca i cveća na spomenike posvećene žrtvama i borcima Drugog svetskog rata. Bile su prisutne delegacije lokalne samouprave, SUBNOR-a, Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i opštinskih odbora političkih organizacija. Venci su najpre položeni na obeležja koja čuvaju svedočanstvo o borbi ovdašnjeg stanovništva i njegovom doprinosu u slamanju nacizma i fašizma, počev od gradskog groblja u Vrbasu, a zaključno sa spomenikom Palim borcima u centru grada gde je održana i prigodna manifestacija obeležavanja Dana pobede.

Svečanost je počela intoniranjem himne Republike Srbije „Bože pravde“ i patrizanske pesme „Po šumama i gorama“, a nastavljena je obraćanjima predsednika opštine Vrbas i predsednika opštinske organizacije Saveza boraca oslobodilačkih ratova. Oni su podsetili na vrednosti antifašizma.

U program obeležavanja Dana pobede uključili su se i učenici i nastavnici Osnovne škole „20. oktobar“. Sećanje na nedaće i patnje koje je izazvao Drugi svetski rat upotpunjen je recitalom učenika i podsećanjem da vrednosti antifašizma ostaju važne i gotovo osam decenija nakon što su nacizam i fašizam poraženi kao najveća zla u istoriji čovečanstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad