instagram
 
instagram

Društvo

Vrbaski maturanti deo kampanje „Na maturu bez automobila“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 9. maj 2022. • 15:16 •

Vrbaski maturanti deo kampanje „Na maturu bez automobila“ Foto: TV Bačka

Opština Vrbas deo je kampanje republičke Agencije za bezbednost saobraćaja posvećene maturantima pod nazivom „Na maturu bez automobila“. Tim povodom u Srednjoj stučnoj školi „4. juli“ održana je tribina za učenike završnih razreda vrbaskih srednjih škola, dok je u dvorištu ove ustanove održana i simulacija kojom su stručnjaci Agencije prikazali kakve opasnosti vrebaju mlade učesnike u saobraćaju ako se ne pridržavaju propisa koji važe na putevima.

Kao i sve aktivnosti koje su posvećene podizanju svesti naših građana o ponašanju u saobraćaju, i ova je imala podršku lokalne samouprave i lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja.

Kampanja „Na maturu bez automobila“ organiuzuje se u susret proslavama maturskih večeri. One bi svršenim srednjoškolcima trebale da ostanu u najlepšem sećanju i budu im uvod u odraslo doba. Da bi tako i ostalo, neophodno je razumeju da odrastanje znači i veći stepen odgovornosti, te da neodgovorno i nepromišljeno ponašanje u saobraćaju može da osatvi nesagledive i trajne posledice. Kampanja je pokrenuta upravo nakon tragičnog događaja koji je zadesio maturante u Kragujevcu 2014. godine. Od samog početka iza kampanje stoji Agencija za bezbednost saobraćaja.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena