Društvo

Vrbaski maturanti deo kampanje „Na maturu bez automobila“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 9. maj 2022. • 15:16 •

Vrbaski maturanti deo kampanje „Na maturu bez automobila“ Foto: TV Bačka

Opština Vrbas deo je kampanje republičke Agencije za bezbednost saobraćaja posvećene maturantima pod nazivom „Na maturu bez automobila“. Tim povodom u Srednjoj stučnoj školi „4. juli“ održana je tribina za učenike završnih razreda vrbaskih srednjih škola, dok je u dvorištu ove ustanove održana i simulacija kojom su stručnjaci Agencije prikazali kakve opasnosti vrebaju mlade učesnike u saobraćaju ako se ne pridržavaju propisa koji važe na putevima.

Kao i sve aktivnosti koje su posvećene podizanju svesti naših građana o ponašanju u saobraćaju, i ova je imala podršku lokalne samouprave i lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja.

Kampanja „Na maturu bez automobila“ organiuzuje se u susret proslavama maturskih večeri. One bi svršenim srednjoškolcima trebale da ostanu u najlepšem sećanju i budu im uvod u odraslo doba. Da bi tako i ostalo, neophodno je razumeju da odrastanje znači i veći stepen odgovornosti, te da neodgovorno i nepromišljeno ponašanje u saobraćaju može da osatvi nesagledive i trajne posledice. Kampanja je pokrenuta upravo nakon tragičnog događaja koji je zadesio maturante u Kragujevcu 2014. godine. Od samog početka iza kampanje stoji Agencija za bezbednost saobraćaja.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad