Društvo

Starovremenski automobili defilovali Kulom

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. jun 2022. • 15:44 •

Starovremenski automobili defilovali Kulom Foto: TV Bačka

Centar Kule bio je u znaku starovremenskih automobila čiju posetu ovom mestu su najavlie mlade mažoretkinje i bubnjari. U defileu koji se potom provozao Kramerovom ulicom u Kuli našle su se destine vozila raznih proizvođača i marki. Objedinjuje ih to da se ne mogu svakog dana videti na putevima ali i da su dobro očuvani i paženi od strane svojih vlasnika. Iako se ovakvi modeli ne proizvode već decenijama, svi su u odličnom voznom stanju, mnogi oldtajmeri čak i u boljem stanju nego neka vozila novijeg datuma. U to su Kuljani i posetioci mogli da se uvere kada su se vozila zaustavila i parkirala formirajući izložbu. Kula je ovakvu automobilsku smotru ugostila po drugi put zahvaljujući dobroj saradnji opštine sa Srpskim savezom za istorijska vozila i Međunarodnim oldtajmer klubom Subotica. Predstavnicima kluba i vlasniku Bjuika iz 1922. godine, najstarijeg automobila na ovom skupu, predsednik opštine Kula uručio je zahvalnice. 

Izložba oldtajmera nije svakidašnji turistički događaj već, upravo suprotno, nesvakidašnji. Održavanje jedne takve manifestacije pa još međunarodnog karaktera bilo je izazov za lokalnu samoupravu i Turističku organizaciju ali je očigledno bili vredno ponovo ugostiti ovu izložbu.

Retka i raritetna vozila ostala su nekoliko sati na kulskim ulicama pa su posetioci mogli da ih zaista detaljno razgledaju i usnime. Kroz njih se mogao videti razvoj automobilske industirje u proteklih stotinak godina. Videlo se kako su se četvoročkaši menjali, unapređivali performanse ali i koliko su negovana ova vozila i koliko sredstava, pažnje i vremena su njihovi vlasnici morali da ulože u sadašnji izgled i stanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad