Društvo

U toku inkluzivni Eko kamp za decu i mlade u Srbobranu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. jul 2022. • 15:27 •

U toku inkluzivni Eko kamp za decu i mlade u Srbobranu Foto: TV Bačka

U Srbobranu se po sedamnaesti put održava Eko kamp. Tokom pet dana za decu i mlade sa razvojnim teškoćama Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Biser” u ambijentu sportskih terena u Šumici priređuje raznovrsne programe. Njih će posetiti i članovi sličnih Udruženja iz Vojvodine kako bi se zajedno družili, a u Eko kampu učestvuju i deca iz tipične populacije čime se upotpunjuje njegov inkluzivni karakter. Moto ovogodišnjeg kampa glasi “Pokaži šta znaš” pa će učesnici imati prilku da pokažu i steknu brojne socijalne veštine.

Uz Udruženje Biser koje je organizator, podršku Eko kampu dali su aktivisti srbobranskog Crvenog krsta, ali i Plavog kruga, udruženja za borbu protiv diajbetesa. Oni su na svom punktu sprovodili proveru opšteg zdravstvenog stanja učesnika Kampa.

Udruženje Biser trenutno okuplja dvadesetak štićenika iz Srbobrana sa kojima svakodnevno rade i u Dnevnom boravku na dve lokacije u Srbobranu. Biserov Eko kamp prepozanatljiva je i originalna manifestacija koja svake godine bude pravi praznik za sve koje okupi ispunjavajući time humanu misiju ovog Udruženja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad