Društvo

Pokrajinski sekretar za sport posetio opštinu Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 29. jul 2022. • 13:26 •

Pokrajinski sekretar za sport posetio opštinu Vrbas Foto: TV Bačka

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta boravio je u poseti Vrbasu kako bi se upoznao sa nedavno realizovanim investicijama u Centru za fizičku kulturu “Drago Jovović”.  Sa ostvarenim ulaganjima koja unapređuju kapacitete Centra i opštine Vrbas pokrajinskog sekretara upoznali su čelnici lokalne samouprave u Vrbasu. U prvom redu je to postavljanje nove sportske podloge u Velikoj dvorani za šta su sredstva obezbeđena upravo iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodina.

Velika dvorana u Centru za fizičku kulturu najznačajniji je, odnosno centralni sportski sadržaj u Vrbasu jer se na ovom parketu odigravaju brojne ligaške utakmice. U njoj se takođe održavaju treninzi rukometnih,  odbojkaških, košarkaških klubova i klubova malog fudbala, ali se održavaju i turniri iz drugih sportova, pa i raznovrsne zabavne i kulturne manifestacije.

Iako je parket zanovljen tek pre desetak dana, na ovoj podlozi već su održavane pripreme kadeste rukometne reprezentacije Srbije a odigrano je  i nekoliko utakmica. Sa početkom ligaških takmičenja, odnosno nove sportske sezone, lokalni klubovi i njihovi gosti imaće vidno bolje uslove za sportska nadmetanja. Pokrajinski sekreatar za sport i rukovodstvo opštine Vrbas postavili su i listu prioriteta za naredna ulaganja u ovdašnju sportsku infrastrukturu i sport uopšte, zbog čega obe strane ovu posetu smatraju izuzetno značajnom i uspešnom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad