Društvo

Sunarodnici iz Leposavića gosti opštine Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 4. avgust 2022. • 13:56 •

Sunarodnici iz Leposavića gosti opštine Vrbas Foto: TV Bačka

Narednih dana u poseti našoj opštini bovariće sunaordnici sa Kosova i Metohije, odnosno deca iz četiri naselja opštine Leposavić sa severa Kosova. Grupa od pedesestak mladih školskog uzrasta u pratnji svojih predavača najpre je bila na prijemu kod predsednika opštine Vrbas. Dočekali su ih predsednik opštine, zamenica predsednika i predsednica Skupštine opštine koji su im poželeli ugodan boravak u našoj sredini. Istakli su da je ova poseta željno iščekivana, a inicirana je još tokom boravaka delegacije opštine Vrbas u Leposaviću.

Deca koja dolaze iz više mesta opštine Leposavić, usled brojnih dešavanja, imaju nešto drugačije detinjstvo od svojih vršnjaka iz Vrbasa. Nisu imali mnogo prilika da putuju u ovaj deo naše zemlje ali su uvereni da će kući poneti brojne pozitivne utiske i iskustva.

Tokom boravka u opštini Vrbas, gosti će posetiti brojne znamenitosti Vrbasa i okoline. Jedna od prvih u kojoj su bili je Gradski muzej Kulturnog centra Vrbasa. Deo svog letnjeg raspusta provešće na bazenima i drugim sadržajima vrbaskog Centra za fizičku kulturu, dok su još u planu i ekskurzije do Novog Sada i obilazak Fruške Gore. Ovom posetom učvrstiće se veze Vrbasa i Leposavića i postaviti osnove da ih buduće generacije prodube.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad