Društvo

Opština Srbobran nastavlja sa merama za podsticanje rađanja

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 10. avgust 2022. • 15:21 •

Opština Srbobran nastavlja sa merama za podsticanje rađanja Foto: TV Bačka

Opština Srbobran nastavlja sa sprovođenjem mera za podsticanje rađanja. U ovoj opštini praksa je da se u svakom kvartalu tokom godine upriliči svečanost na kojoj se roditeljima novorođenih beba za taj period podele novčani i robni pokloni. Radi se o jednokratnoj novčanoj pomoći i opremi za bebe. Ovi pokloni imaju za cilj da pokažu da lokalana samouprava ima u vidu svoje tek pridošle sugrađane koji predstavljaju i njenu budućnost. To nije jedina mera za pospešivanje nataliteta, a mere koje opština Srbobran sprovodi usmerene su i ka deci i maldima starijih uzrasta, odnosno predškolcima, osnovcima, srednjoškolcima i studentima iz Srbobrana, Turije i Nadalja. Ipak, svečanost u čast beba nesumnjivo je naveseliji skup koji se održava u Skupštinskoj sali.

I udruženje žena Ruka spasa nastoji da pokloni koje pripreme budu prilagođeni potrebama i uzrastu beba. Pokloni za devojčice i dečake razlikuju se u bojama i šarama, a svi su od prirodnih materijala i imaju pečat ručne izrade. U ime svih članica Udruženja prisutnim roditeljima na prinovama je čestitala predsenica Savka Lazić.

U prošloj godini u opštini Srbobran bilo je 150 prinova. U drugom kvartalu ove godine bogatiji su za 33 bebe, a u narednom kvratalu preme evidencijama biće ih i znatno više. Uskoro kreće i nova školska godina pa će opština Srbobran za đake prvake obezbediti besplatne udžbenike, dok se za učinike osigurava i besplatna užina, a za one nešto starije stipendije i regresirani putni troškovi. Tako da u Srbobranu ističu da, srazmerno veličini opštine i budžetu, nastoje da se za najmlađe izdvaja što više raspoloživih sredstava.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad